Dansen met bijen

Bijenhoudster en zelfbenoemde bijenkoningin Sara Mapelli heeft een bijzondere manier van communiceren met honingbijen. Ze danst namelijk twee uur lang met 12.000 bijen op haar naakte bovenlichaam. Deze ‘bijenblouse’ is niet geheel pijnvrij, maar Sara ervaart de bijensteken als een geschenk, een helingsproces. Het gezoem van de bijen, dat doet denken aan een tornado van geluid, brengt haar in een diepe trance.

 

de dans der bijen“Het is een diepe meditatie en het voelt alsof het bewustzijn van de zwerm mij omringt, mij vastpakt en mijn lichaamscellen ontwikkelt. Ik ervaar de bijendans als een duet met velen. Deze 12.000 bijen drukken met hun krachtige vleugels overal tegen mijn lichaam. Ik bied eerst weerstand om me vervolgens los te laten en op te gaan in de zwerm”.

 

Sara gelooft dat haar bijendans een boodschap overbrengt aan de bijen: “Als bijenhoudster hoop ik de bijen uit het noordwesten aan te moedigen, dat ze zich verspreiden en dat ze weerstand opbouwen tegen de snelle klimaatsveranderingen”.

[youtube]http://youtu.be/iTLgSqu4r3E[/youtube]

Sara, tevens kunstenares en energy healer, danst ook met de bijen om mensen beter bewust te maken van de bijen en dat je niet bang voor ze hoeft te zijn. Voor meer informatie of filmpjes van de dansende bijenkoningin, kijk hier:

http://saramapellibeequeen.com/index.html

http://www.huffingtonpost.com/2014/04/30/sara-mapelli-bee-dance_n_5241416.html

http://www.techtimes.com/articles/6181/20140428/queen-bee-artist-healer-sara-mapelli-lets-12000-honey-bees-cover-her-naked-chest-video.htm